Ik ben zo blij dat ik een yoga klasje in de buurt heb gevonden! Sinds we in Portugal wonen en zo veel fysiek zwaar werk doen, heb ik last van mijn spieren en gewrichten. Ik wist dat het zou helpen als ik wat beweging ter ontspanning zou doen. Zoals fietsen en wandelen, maar dat is in dit bergachtige gebied alles behalve ontspannend.

Op een dag zag ik een aankondiging voor hatha yoga op de facebook pagina van onze gemeente. Ik had in Zaltbommel ook aan yoga gedaan, maar ik was het een beetje beu geworden. Mijn toenmalige lerares werd een jaartje ouder en de lessen werden steeds minder fysiek en meer meditatief. Op een gegeven moment liet zo ons meer dan 20 minuten liggend mediteren op het geluid van klankschalen en bellen. Toen was ik er klaar mee.
’tsjing’

Maar goed, 3 maanden geleden ging ik met mijn lieve vriendin Ete naar onze eerste Portugese yoga les. En het was heerlijk! Mijn nieuwe yoga lerares is een sprankelende, positieve geest. Ze is inspirerend, zorgzaam en laat ons echt plezier hebben in de yoga. Natuurlijk zijn de lessen in het Portugees, waardoor ik yoga en taalcursus in één volg. En na de eerste les in de Academia d’Artes in Cinfães, volgen we nu de lessen bij Orgânica.Mente, in een dome op een heuvel met bijna net zo’n mooi uitzicht als dat van ons huis.

En ja, mijn lichaam is soepeler, mijn Portugees wordt beter en ik voel me er meer door geïntegreerd.
Wat wil je nog meer?


Portugese yoga woorden

adem in inspirar
adem uitexpirar
ontspanrelax
rekkenesticar
naar achterena atrás
naar vorena frente
naar linksà esquerda
naar rechtsà direita
naar benedena baixo
naar bovena cima
laten hangendeixar cair
draaientornar
voet/voetenpé/pés
been/benenperna/pernas
knie/knieënjoelho/joelhos
billennádegas
heupenanca/ancas
buikbarriga
rugcostas
borstpeito
schoudersombros
arm/armenbraço/braços
hand/handenmão/mãos
vingersdedos
tenendedos de pé
nekpescoço
hoofdcabeça
gezichtrosto
kinqueixo
tonglingua
verhemelteceu-da-boca
mondboca
neus nariz
ogenolhos
lotushoudingpostura do lótus

18 april 2019

share:

2 Comments

  1. Wow, wat een uitzicht en in een dome, das leuk om te lezen en ook om een beeld te hebben. Als je dan zegt ik kom van Yoga terug dan zie ik het voor me.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.