Vorige week gingen we naar Aveiro want daar was het Tech Week. Met drie evenementen: Tech Days, een IT beurs, Prisma, een licht festival en CRIA tech, een kunstroute met interactieve kunstinstallaties.
We kozen er voor om die laatste te bezoeken, want zoals je hier boven ziet, dat leek ons het meest relaxt. 🤣

En dat was het ook. Aveiro is een leuke, levendige provinciestad. Het festival trok geen drommen met mensen. En de kunstroute bracht ons op bijzondere locaties, zoals het Art Nouveau Museum, de schouwburg van Aveiro en een prachtig oud klooster, wat tegenwoordig dienst doet als stadsmuseum.

geen VR helm…

Ik had gehoopt eindelijk een VR (virtual reality) helm te kunnen dragen, maar die hadden ze helaas niet. Bij de meeste installatie verliep de interactie via knopjes of sensoren. En konden we spelen met onze eigen projectie op schermen of muziek maken.
Dit filmpje op de facebook pagina van Cria Tech geeft een indruk.

maar wel werkelijk mooie locaties

Als liefhebber van interactieve/digitale kunst, is Cria Tech niet een evenement dat je ‘niet mag missen’. Voor ons was het een leuke manier om door de stad te banjeren en (gratis) allerlei locaties binnen te lopen die je op een mooie nazomerdag zou overslaan. Sommige installaties waren verrassend en grappig, maar over het algemeen misten de werken echte zeggingskracht.
Wellicht gaan we volgend jaar terug voor 1 van de andere evenementen van de Tech Week. En anders in 2027 want dan hoopt Aveiro Culturele hoofdstad te zijn van Europa.

PS.

De installatie waarop wij allebei hierboven liggen is van de Portugese kunstenares Patrícia J. Reis. Het werk heet Por baixo da pele outra pele, vertaald: Onder de huid een andere huid (2016).
Door de hoofdtelefoon en via het ooglapje kreeg je pieptonen en lichtflitsen binnen. Deze waren te sturen door middel van de sensoren die in de zitkussens en handvaten verwerkt waren. Het was een nogal indringende ervaring met een licht hallucinerende werking. Niet voor niets werd epileptische patiënten afgeraden deel te nemen.


16 okt 2019

share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.