Een greep uit onze instagram posts:

Je ziet waar we de afgelopen weken mee bezig waren: het plaatsen van nieuwe deuren en ramen op de 1e verdieping. De timmerman heeft ze eind vorig jaar kaal bij ons afgeleverd en een deel hebben we toen al kunnen plaatsen (met vallen en opstaan). En ook nu kost het veel meer tijd en moeite dan we dachten. We hebben het zwaar onderschat!
De kozijnen, deuren en ramen krijgen 2 lagen grondverf, een laag schellak, 2 lagen lak, met tussendoor schuren, schoonmaken en eventueel plamuren en kitten.
Nuno zet zelf het glas erin en bevestigt de scharnieren. Dona spuit de raam- en deuropeningen in de gevel schoon. Nuno repareert daarna het voegwerk en dan plaatsen we samen het raam of de deur. Dat is een nauwkeurig en moeilijk werkje. Zo langzamerhand krijgen we er wat handigheid in en weten we: “Als we daar het kozijn nog een beetje vaster draaien en dat scharnier nog wat meer zus of zo… (het gaat hier over millimeters) dan zit het perfect!”
Dan nog een laatste verfje en het vullen en afkitten van de voeg tussen het kozijn en de muur. En natuurlijk de sloten en de handvaten…. pffff, nog maar een week te gaan. Hopelijk…

@dona.asrolhas
facebook.com/asrolhas

Portugees woordenlijstje voor plaatsen van deuren en ramen

deurporta
raamjanela
boorbroca
schroefparafuso
plugbucha
schroevendraaierchave de parafusos/ chave de fendas
boormachinefuradeira
voegjunta
schilderenpintar
verftinta
lakesmalte
9 aug 2020

share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.